Het Keelven

Snel naar:

headerklein boyd_exel_keelven

Welkom bij

Manege Het Keelven

dressuurDressuur is de basis van elke paardensportopleiding. Het draait allemaal om een harmonieuze samenwerking tussen paard en ruiter of menner. Het doel van dressuur is het paard door middel van vertrouwen, ontspannen, tevreden, oplettend en soepel te krijgen. Je start met de A Proeven, daarna stroom je door naar de F Proeven, en vervolgens naar de KNHS.

headervoorbeeld1

amadeus - mira-shana-jetske-hilde

mennenMennen is een bijzondere sport. Om de basis goed onder de knie te krijgen en jezelf hierin te ontwikkelen, start je met de dressuur. Na diploma M4 mag je starten met de vaardigheidsproeven. Door op een simpele manier te leren sturen tussen obstakels en balken, leer je de eerste basisbeginselen van de Marathon. Hierna stroom je door naar de Open Klasse en de KNHS klasse voor Dressuur-vaardigheid of samengesteld.

voltigeVoltige is een unieke sport, waarbij je altijd een team vormt met het paard, de longeur en de voltigeurs. Het is gymnastiek op een paard, waarbij je allerlei acrobatische oefeningen uitvoert. Voltige is een leuke manier om kennis te maken met de omgang met, de verzorging en bewegingen van het paard. Daarnaast is het ook een uitgelezen mogelijkheid om een goede balans en een onaf-hankelijke zit te ontwikkelen, angsten te overwinnen en natuurlijk een heleboel plezier te beleven aan de paardensport.

western-rijdenDe rijstijl is gebaseerd op hoe cowboys vroeger reden. Zij probeerden zichzelf én hun paard zo min mogelijk te vermoeien. Western kent vele verschillende disciplines: Western Showmanship at halter. Horsemanship, Pleasure, Trail, Westernriding, Reining, Cutting en Working Cowhorse. Bij ons kun je de basis van het western rijden leren.

carrouselrijdenCarrouselrijden is één van de weinige teamdisciplines in de paardensport. In een groep van twaalf of zestien ruiters voer je dressuurfiguren uit op muziek. Alles draait om nauwkeurigheid, timing en samenwerking. Een carrouselgroep bestaat uit een groep van ruiters die een geordende colonne vormen en een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren.

buitenrijdenNiets is leuker dan buiten paardrijden. Bij ons leer je wat daar allemaal bij komt kijken, zodat jij en je paard straks veilig zijn tijdens een rit in de natuur of op de openbare weg. Lekker in de bossen van Het Keelven op nog geen tien minuten afstand.

Oefenen voor een wedstrijd? Ook dat kan bij ons!

Vrijdag's voor de wedstrijd staat de ring klaar.

Kúr oefenen? ook dat kan bij ons.

Neem vrijblijvend contact op voor een reservering!
Tel. 0493 - 491537
Email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo-aequor logo-veilige-paardensport
Terug naar home Afbeeldingsresultaat voor fnrs
 logo-fpg logo-knhs
Openingstijden

Onze manege  is dagelijks geopend van 9:00 tot 20:00 uur. (op afspraak)

Onze brasserie is dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00 uur

De openingstijden kunnen afwijken.

Wilt u een tafel reserveren?  

Bel ons op:0493-491537
 

 

Faciliteiten


Op onze manege zijn diverse faciliteiten beschikbaar waaronder een wasplaats en  binnenpistes 
Wilt u alle faciliteiten bekijken?  bekijk dan de fotos.

Bekijk de faciliteiten

boek hier uw stal: Paardenhotel

Contactgegevens
icon-address  

Het Keelven
Kuilvenweg 4
5712 GX Someren

     
icon-tel  

Algemeen:
Tel. 0493 - 49 15 37

Stalmeester & secretariaat app:
Tel. 06 - 18 65 43 69

icon-email  

Email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    IBAN: NL39RABO0348341776