Het Keelven

Snel naar:

headerklein

Welkom bij

Manege Het Keelven

dressuurDressuur is de basis van elke paardensportopleiding. Het draait allemaal om een harmonieuze samenwerking tussen paard en ruiter of menner. Het doel van dressuur is het paard door middel van vertrouwen, ontspannen, tevreden, oplettend en soepel te krijgen. Je start met de A Proeven, daarna stroom je door naar de F Proeven, en vervolgens naar de KNHS.

Dressuur is de basis van het paardrijden. Iedereen start hiermee. Dit is de basis van elke paardensportopleiding. Je leert hoe je op een paard zit (of op de koets) en hoe je hulpen geeft. Het draait dus allemaal om een harmonieuze samenwerking tussen paard en ruiter of menner. Het doel van dressuur is het paard door middel van vertrouwen, ontspannen, tevreden, oplettend en soepel te krijgen. Met verschillende oefeningen leer je dit. Zonder dressuur ontwikkel je bijvoorbeeld geen balans, wat een belangrijk onderdeel is voor het rijden van vaardigheidsproeven en springproeven, marathon, of zelfs de reining.
Paardrijden op een FNRS Ruitersportcentrum, dat staat voor verantwoord en plezierig paardrijden. Een goede ruiteropleiding is de basis van iedere ruiter die plezier wil beleven in het rijden en aan de omgang met het paard.
Je start met de ruiteropleiding van de A Proeven. Deze bestaat uit twaalf verschillende niveaus. De A1 tot en met de A12. De A, B en C versies van de proeven zijn de dressuurproeven en de D en E versies zijn de vaardigheidsproeven. Bij sommige proeven is het zelfs mogelijk om begeleid te worden tijdens het rijden. Je vaardigheden kun je laten toetsen door het rijden van deze proeven op een proevendag. Tijdens een FNRS Proevendag kun je laten zien wat je hebt geleerd tijdens je paardrijlessen. Hierbij word je door een deskundige jury beoordeeld. Je kunt hierbij ook diploma’s behalen en promotiepunten verdienen.

Na voltooiing van de A- Proeven stroom je door naar de F Proeven. Deze zijn opgebouwd vanaf F1 tot en met F20, waarin de moeilijkheidsgraad steeds hoger wordt. Na de F4 zijn er mogelijkheden tot het volgen van een extra opleiding: naar springruiter of juist naar een teamsport zoals carrouselrijden. Wil je niet verder als springruiter? Dan volg je de vaardigheidsproeven tot A12d-e en start je in de Open Klasse van de vaardigheid.

Na de F20 is de overstap naar de B van de KNHS wedstrijden. En / of start je in onze Open Klasse Dressuur.

Wedstrijden Dressuur

25 t/m 28 Januari
KNHS
 2 februari SUBTOP.
 
3- 4  Maart KNHS
&
2 Maart  subtop
 
 
 
 
 
 

Direct inschrijven

Oefenen voor een wedstrijd? Ook dat kan bij ons!

Vrijdag's voor de wedstrijd staat de ring klaar.

Kúr oefenen? ook dat kan bij ons.

Neem vrijblijvend contact op voor een reservering!
Tel. 0493 - 491537
Email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo-aequor logo-veilige-paardensport
logo-fpg logo-fnrs
  logo-knhs
Openingstijden

Onze manege, ruitershop, pension, oefenbaan en recreatie hebben allemaal verschillende openingstijden. Wilt u weten wat wanneer geopend is?

Bekijk de openingstijden

Faciliteiten

Op onze manege zijn diverse faciliteiten beschikbaar waaronder een wasplaats en  binnenpistes  Wilt u alle faciliteiten bekijken?

Bekijk de faciliteiten

Contactgegevens
icon-address  

Het Keelven
Kuilvenweg 4
5712 GX Someren

     
icon-tel  

Algemeen:
Tel. 0493 - 49 15 37

Stalmeester:
Tel. 06 - 18 65 43 69

icon-email  

Email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    IBAN: NL78RABO126 6275 92