Het Keelven

Snel naar:

headerklein boyd_exel_keelven

Welkom bij

Manege Het Keelven

mennenMennen is een bijzondere sport. Om de basis goed onder de knie te krijgen en jezelf hierin te ontwikkelen, start je met de dressuur. Na diploma M4 mag je starten met de vaardigheidsproeven. Door op een simpele manier te leren sturen tussen obstakels en balken, leer je de eerste basisbeginselen van de Marathon. Hierna stroom je door naar de Open Klasse en de KNHS klasse voor Dressuur-vaardigheid of samengesteld.

Leren mennen doe je tijdens onze men-opleiding. Mennen geeft rijden met paarden een hele andere dimensie. Het kan in de natuur of in de rijbaan. Mennen is een bijzondere sport. Je zit nu niet op het paard, maar achter het paard. Je zou denken dat het hierdoor makkelijker is, maar niets is minder waar. Mennen is evenals paardrijden door iedereen goed te leren.

De minimale leeftijd bij ons is twaalf jaar. Om plezierig en vooral ook veilig met paard en wagen te kunnen rijden, moet je een aantal dingen leren. Een gedeelte daarvan is theoretisch, zoals over het paard zelf, over de benodigdheden, technieken en het rijden. Ook de praktijk komt uitgebreid aan bod, zoals het correct vastzetten van een paard, de verzorging, het rijden in de rijbaan, maar ook in het verkeer. In de opleiding "Leer mennen met plezier" werk je langzaam naar het menbewijs toe.

Dressuur

Goed leren mennen is de basis van iedere menner die plezier wil beleven in het rijden en de omgang met het paard. Leren mennen op een FNRS Manege staat voor plezierig en verantwoord leren mennen. Om de basis goed onder de knie te krijgen en jezelf hierin te ontwikkelen, start je met de dressuur. Door middel van het rijden van proeven weet je waar je staat en wat je sterke punten zijn en waar je nog aan moet werken als menner.

De dressuurproeven lopen van de FMD1 t/m FMD20. De FMD20 is de hoogste proef die je kunt rijden in het FNRS Mennen. (Hierna start je in onze Open Klasse en / of ga je naar klasse 1 van de KNHS.) Na diploma M4 mag je starten met de vaardigheidsproeven. Bij vaardigheid moet je met aanspanning tussen de pionnen (kegels) door rijden zonder dat je de ballen die op de pionnen liggen eraf gooit. Bij de vaardigheidsproeven ligt de nadruk op balans, behendigheid en samenwerking met het paard. Hierdoor leer je vlot en doortastender te mennen.

De vaardigheidsproeven lopen van de FMV1 tot en met de FMV10. Hoe smaller de doorgangen worden, des te strakker de tijd wordt gezet. Hierna komen de FMV proeven. De FMV proeven zijn de obstakel- en de straatproeven. Door op een simpele manier te leren sturen tussen obstakels en balken, leer je de eerste basisbeginselen van de Marathon. Hierna stroom je door naar de KNHS klasse voor Dressuur-vaardigheid of samengesteld.

Mendurance

Bij Mendurance worden er uitgezette routes gereden met een totale lengte van twintig tot honderd kilometer. Deze routes door de vrije natuur worden op tijd gereden. Hoewel op tijd wordt gereden, staat het welzijn van het paard voorop. De paarden worden daarom voor, tijdens en na de wedstrijd door een dierenarts gecontroleerd. Mendurance is een tak van sport waar hoge prestaties door zowel paard als menner worden geleverd. Met name voor de grotere afstanden moet het paard goed getraind zijn. Uithoudingsvermogen, samenwerking, vertrouwen en verzorging zijn de sleutelwoorden tijdens alle ritten.

 

7 jan Wedstrijden Mennen

 19 april 2020

 

10 mei 2020

 

14 juni 2020

 

16 aug. 2020

 

20sept 2020

 

13 dec 2020

 

Direct inschrijven via mijnknhs of per mail.

Oefenen voor een wedstrijd? Ook dat kan bij ons!

Vrijdag's voor de wedstrijd staat de ring klaar.

Kúr oefenen? ook dat kan bij ons.

Neem vrijblijvend contact op voor een reservering!
Tel. 0493 - 491537
Email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo-aequor logo-veilige-paardensport
Terug naar home Afbeeldingsresultaat voor fnrs
 logo-fpg logo-knhs
Openingstijden

Onze manege  is dagelijks geopend van 9:00 tot 20:00 uur. (op afspraak)

Onze brasserie is dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00 uur

De openingstijden kunnen afwijken.

Wilt u een tafel reserveren?  

Bel ons op:0493-491537
 

 

Faciliteiten


Op onze manege zijn diverse faciliteiten beschikbaar waaronder een wasplaats en  binnenpistes 
Wilt u alle faciliteiten bekijken?  bekijk dan de fotos.

Bekijk de faciliteiten

boek hier uw stal: Paardenhotel

Contactgegevens
icon-address  

Het Keelven
Kuilvenweg 4
5712 GX Someren

     
icon-tel  

Algemeen:
Tel. 0493 - 49 15 37

Stalmeester & secretariaat app:
Tel. 06 - 18 65 43 69

icon-email  

Email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    IBAN: NL39RABO0348341776