Het Keelven

Snel naar:

headerklein

Welkom bij

Manege Het Keelven

springenOm ruiters te kunnen leren springen, is de opleiding “Leer springen met plezier” ontwikkeld. Gedurende deze opleiding leer je om een echt parcours te springen. Je start met vaardigheid en na voltooiing hiervan mag je deelnemen aan het oefenspringen en de S-proeven. Hierna start je in de B van de KNHS Springen en / of in onze Open Klasse Springen.

Om ruiters te kunnen leren springen, is de opleiding “Leer springen met plezier” ontwikkeld.

Door deze opleiding stapsgewijs te doorlopen via de vaardigheidsproeven en het oefenspringen leer je om een echt parcours te springen. Voordat je gaat springen is het van belang dat je in balans zit op je paard en het paard niet hindert in zijn bewegingen. Een goede houding is daarom niet alleen mooi, maar vooral functioneel. Wanneer een paard wordt gehinderd in zijn beweging, is dit niet bevorderlijk voor het welzijn van het paard tijdens het springen, maar kan het ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is daarnaast belangrijk dat het paard enige springaanleg heeft en dat hij het springen leuk vindt om te doen.
Je start met de Vaardigheid A proeven de c-d versies. Na voltooiing hiervan en na de F4 dressuur mag je deelnemen aan de vaardigheidsproeven. Hierin komen, naast enkele manegefiguren die je al hebt geleerd bij de dressuurproeven, extra onderdelen zoals slalommen, balkjes draven, poortjes passeren en een klein obstakel springen. Bij de vaardigheidsproeven ligt de nadruk op de balans, behendigheid en de samenwerking met het paard.

Hierna start je met Oefenspringen.

Het niveau van het oefenspringen (de OS Proeven) is hoger dan het niveau van de vaardigheidsproeven. De aanwijzingen die de voorlezer geeft, worden korter en kunnen minder vaak herhaald worden. De onderdelen volgen elkaar steeds sneller op. Daarom is het belangrijk om goed te weten wat er gaat komen in de proef. De hindernissen zijn hoger dan bij de vaardigheidsproeven, namelijk tussen de vijftig en zestig cm. hoog. De hindernissen worden met nummers aangegeven. Dit is een voorbereiding voor wanneer je een parcours gaat springen, waarbij niet meer wordt voorgelezen.

S-proeven

Er wordt begonnen bij de S30. Het getal dertig geeft hierbij de hoogte van de hindernis aan. De klassen lopen steeds met tien centimeter op, totdat de S90 is bereikt. S90 is de hoogst haalbare klasse bij het FNRS Springen. De klassen op een rijtje: S30, S40, S50, S60, S70, S80, S90. Voor de S40, S60 en de S80 kan er een diploma worden behaald. Wanneer je in een klasse vijftien promotiepunten hebt behaald, moet je door naar de volgende klasse. Bij tien promotiepunten mag je door naar de volgende klasse.

Hierna start je in de B van de KNHS Springen en / of in onze Open Klasse Springen.

Wedstrijden Springen

 
 

Direct inschrijven

Oefenen voor een wedstrijd? Ook dat kan bij ons!

Vrijdag's voor de wedstrijd staat de ring klaar.

Kúr oefenen? ook dat kan bij ons.

Neem vrijblijvend contact op voor een reservering!
Tel. 0493 - 491537
Email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo-aequor logo-veilige-paardensport
logo-fpg logo-fnrs
  logo-knhs
Openingstijden

Onze manege, ruitershop, pension, oefenbaan en recreatie hebben allemaal verschillende openingstijden. Wilt u weten wat wanneer geopend is?

Bekijk de openingstijden

Faciliteiten

Op onze manege zijn diverse faciliteiten beschikbaar waaronder een wasplaats en  binnenpistes  Wilt u alle faciliteiten bekijken?

Bekijk de faciliteiten

Contactgegevens
icon-address  

Het Keelven
Kuilvenweg 4
5712 GX Someren

     
icon-tel  

Algemeen:
Tel. 0493 - 49 15 37

Stalmeester:
Tel. 06 - 18 65 43 69

icon-email  

Email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    IBAN: NL78RABO126 6275 92