Het Keelven

Snel naar:

headerklein boyd_exel_keelven

Welkom bij

Manege Het Keelven

voltigeVoltige is een unieke sport, waarbij je altijd een team vormt met het paard, de longeur en de voltigeurs. Het is gymnastiek op een paard, waarbij je allerlei acrobatische oefeningen uitvoert. Voltige is een leuke manier om kennis te maken met de omgang met, de verzorging en bewegingen van het paard. Daarnaast is het ook een uitgelezen mogelijkheid om een goede balans en een onaf-hankelijke zit te ontwikkelen, angsten te overwinnen en natuurlijk een heleboel plezier te beleven aan de paardensport.

Voltige is een unieke sport, waarbij je altijd een team vormt met het paard, de longeur en de voltigeurs. Het is gymnastiek op een paard, waarbij je allerlei acrobatische oefeningen uitvoert. Voltige is een leuke manier om kennis te maken met de omgang met, de verzorging en bewegingen van het paard. Daarnaast is het ook een uitgelezen mogelijkheid om een goede balans en een onaf¬hankelijke zit te ontwikkelen, angsten te overwinnen en natuurlijk een heleboel plezier te beleven aan de paardensport.

De FNRS heeft de Vo Proeven ontwikkeld, welke ook in het FNRS Ruiterpaspoort genoteerd kunnen worden. De Vo Proeven lopen op van de Vo1 tot en met Vo9. Tevens hebben de Vo proeven diplomaproeven, aan deze proeven zijn theorie-examens gekoppeld. Diploma’s worden uitgegeven na het behalen van de Vo2, Vo5 en Vo9.

Uitleg over de voltige staat in het FNRS Handboek “Leer paardrijden met plezier”. Dit handboek is te verkrijgen bij een FNRS Manege bij jou in de buurt.
Voltige is het uitvoeren van gymnastische oefeningen op een stappend of galopperend paard. Voor het uitvoeren van de oefeningen wordt gebruik gemaakt van een voltigeersingel met handvatten in plaats van een zadel. De voltige (Vo) proeven zijn speciaal geschreven voor de manegeruiter die de voltige wil gaan beoefenen. Er is een onderscheid gemaakt in de plicht (individueel) en de kür (teamverband). Je bent wanneer je gaat voltigeren geen ruiter meer, maar een voltigeur.

Voltige kun je individueel beoefenen, maar ook in teamverband. Ook als je niet met andere voltigeurs voltigeert, vorm je eigenlijk al een team. Je bent als voltigeur namelijk altijd afhankelijk van degene die het paard longeert; de longeur. Een voltigeteam bestaat uit jongens en meisjes van verschillende leeftijden. Iedereen heeft weer andere oefeningen waar hij of zij goed in is en als teamgenoot moet je daar rekening mee houden. Misschien is het wel het meest belangrijk dat je rekening houdt met het paard waarop je voltigeert. Alle oefeningen moeten zo worden uitgevoerd dat het paard er geen last van heeft. Het paard is het belangrijkste lid van het team!

Naast oefenen op het paard, wordt er ook veel gebruik gemaakt van een "oefenpaard". Dit is vaak een ton met handvatten erop. Hierop kunnen oefeningen eerst worden uitgeprobeerd, voordat deze op het echte paard worden gedaan. Als je goed oefent, kun je na een tijdje heel veel verschillende oefeningen doen op een stappend paard en zelfs op een galopperend paard. Je begint met basisoefeningen, zoals de basiszit en je leert hoe de molen, de bank, knielen en de vlag eruit zien.

Andere teamsporten die wij aanbieden:

Polo
Horsebal
Paardenvoetbal

Wedstrijden Voltige

 17 mei 2020

289 november 2020 

 

Direct inschrijven

Oefenen voor een wedstrijd? Ook dat kan bij ons!

Vrijdag's voor de wedstrijd staat de ring klaar.

Kúr oefenen? ook dat kan bij ons.

Neem vrijblijvend contact op voor een reservering!
Tel. 0493 - 491537
Email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo-aequor logo-veilige-paardensport
Terug naar home Afbeeldingsresultaat voor fnrs
 logo-fpg logo-knhs
Openingstijden

Onze manege  is dagelijks geopend van 9:00 tot 20:00 uur. (op afspraak)

Onze brasserie is dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00 uur

De openingstijden kunnen afwijken.

Wilt u een tafel reserveren?  

Bel ons op:0493-491537
 

 

Faciliteiten


Op onze manege zijn diverse faciliteiten beschikbaar waaronder een wasplaats en  binnenpistes 
Wilt u alle faciliteiten bekijken?  bekijk dan de fotos.

Bekijk de faciliteiten

boek hier uw stal: Paardenhotel

Contactgegevens
icon-address  

Het Keelven
Kuilvenweg 4
5712 GX Someren

     
icon-tel  

Algemeen:
Tel. 0493 - 49 15 37

Stalmeester & secretariaat app:
Tel. 06 - 18 65 43 69

icon-email  

Email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    IBAN: NL39RABO0348341776